Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι - I M I A

Α   Θ   Α   Ν   Α   Τ   Ο   Ι   - I M I A
Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι ----> Αντιπλοίαρχος Χ.Καραθανάσης Π.Ν. Αντιπλοίαρχος Π.Βλαχάκος Π.Ν. Σημαιοφόρος Ε.Γιαλοψός - I M I A. <------> Α Θ Α Ν Α ΤΟ Ι -------> Π.Τ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ Σμη/γος] <------ Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι. Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης ήταν Σμηναγός της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου 2006.[2] Η καταγωγή του ήταν από το Κάστελλο Ρεθύμνης. Στις 23 Μαΐου 2006 και έπειτα από θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά, το αεροσκάφος του Κωνσταντίνου Ηλιάκη κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16. Τα συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν λίγο αργότερα επιβεβαιώνοντας το τραγικό αυτό συμβάν. Από την στιγμή που μαθεύτηκε το γεγονός εκφράστηκαν υποψίες για την κατάρριψη του αεροσκάφους του Κωνσταντίνου Ηλιάκη από Τούρκο πιλότο. Στο γεγονός αυτό συνετέλεσαν πολλά γεγονότα, με αποτέλεσμα η άποψη αυτή να μοιάζει ως η πραγματική αιτία του θανάτου του Σμηναγού, αν και βάσει αξιολογήσεων του ΝΑΤΟ για την τουρκική πολεμική αεροπορία (TuAF), οι τούρκοι είναι πολύ χαμηλού επιπέδου για να καταφέρουν κατάρριψη απέναντι σε έλληνες χειριστές. [2] Ο σμηναγός ήταν πατέρας δύο παιδιών 1,5 και 5 χρονών αντίστοιχα. Στις 28 Δεκεμβρίου 2006, στην καθιερωμένη τελετή απονομής μεταλλίων και βραβείων από την Ακαδημία Αθηνών, του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο αρετής και αυτοθυσίας. Στις 20 Μαΐου 2007 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του, στην οδό Ακρωτηρίου στη περιοχή Άγιος Ματθαίος Χανίων. Η χάλκινη προτομή του πιλότου κλάπηκε από αγνώστους στις 2 Δεκεμβρίου 2012 και τελικά βρέθηκε εγκαταλελειμμένη την επόμενη ημέρα σε κοντινή περιοχή.[3][4]. Eπίσης δρόμος προς τιμήν του, υπάρχει και στο Ηράκλειο Αττικής

ΛΕΥΚΩΜΑ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ 'Η ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ

Από το Βιετνάμ και ακόμη... πετάνε οι νεκροφόρες

Από το Βιετνάμ και ακόμη... πετάνε xioui


[xioui_528902818.jpg]

15 Σεπτεμβρίου 1994 Επτά δασοπυροσβέστες και το τριμελές πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου "Χιούι" βρίσκουν τραγικό θάνατο σε επιχείρηση δασοπυρόσβεσης του Όρους Τερψιθέα στη Δράμα. Tο ελικόπτερο κτύπησε επάνω σε κολόνα υψηλής τάσης της ΔΕΗ .Το πόρισμα έκανε λόγο για ανθρώπινο λάθος.(Ως συνήθως το φταίξιμο το ρίχνουν στον πιλότο το εύκολο θύμα).Κατόπιν δικαστηρίου των συγγενών των αποδείχτηκε ότι η πτώση οφείλετο σε κακή συντήρηση και βλάβη του ελικοπτέρου.(Η αλήθεια πρέπει να λέγεται).
Ένας απο τους Επτά δασοπυροσβέστες ήταν και ο Γρηγόριος Αδάμος καταγόμενος απο το όμορφο νησί της Θάσου.
Έφυγε μαζί με τους φίλους του.


5 Μάρτιου 1997

Το στρατιωτικό ελικόπτερο "Χιούι" πέφτει στη θαλάσσια περιοχή του Αλεποχωρίου.Οι δύο χειριστές κολυμπώντας φτάνουν στη στεριά σώοι και αβλαβείς. Η πτώση του ελικοπτέρου οφείλεται σε μηχανική βλάβη.


29 Μαΐου 2001

O κυβερνήτης Σωτήρης Τσερκεζόπουλος βυθίζεται μαζί με το κουφάρι του ελικοπτέρου του, τύπου "Χιούι",στη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου. Συμμετείχε σε άσκηση της αεροπορίας στρατού. Τα αίτια του δυστυχήματος αποδίδονται σε μηχανική βλάβη.


2ο Φεβρουαρίου 2006

Η άσκηση ρουτίνας της Αεροπορίας γίνεται τραγωδία και το ελικόπτερο Χιούι φέρετρο για 4μελές πλήρωμα του. Το "Χιούι" κατέπεσε στον κάμπο των Γιαννιτσών ανάμεσα στα χωριά Καρυώτισα και Μελίσι. Πολλά τα ερωτηματικά, λιγοστές απαντήσεις για την πτώση του ελικοπτέρου.


18 Μαρτίου 2008

Το 3μελές πλήρωμα βρίσκεται απανθρακωμένο στα συντρίμια του μοιραίου ελικοπτέρου "Χιούι" που κατέπεσε σε μικρή απόσταση από την Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, κοντά στη λίμνη Κορώνεια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πτώση του οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

H.A.F. RF-4 Phantom ''Agio Oros''

Ελληνική Φλόγα

Ελληνική Φλόγα

Orig.RCHeliJet™ Ferngesteuert Gigantic A-380 Singapore Airlines Peter Michel Hausen a.A 2013


Τι ονομάζουμε Αερομοντελισμό;



Tο παρακάτω απόσπασμα είναι από το ¨βιβλίο του αερομοντελισμού " του κ. Γιάννη Κωνσταντακάτου.


Τι ονομάζουμε Αερομοντελισμό;

Αερομοντελισμός είναι η ενασχόληση με την κατασκευή και την πτήση μικρών αεροπλάνων. Τα μικρά αυτά αεροπλάνα ονομάζονται αερομοντέλα η απλώς μοντέλα.

Με άλλα λόγια, αερομοντέλο είναι ένα μικρό αεροπλάνο που μπορεί μεν να πετάξει, αλλά λόγω του μικρού του μεγέθους δεν μπορεί να μεταφέρει άνθρωπο.
Πώς φτιάχνεται ένα αερομοντέλο;
Ο κάθε αερομοντελιστής φτιάχνει ο ίδιος τα μοντέλα του. Ο κλασσικός τρόπος κατασκευής παραμένει μέχρι σήμερα ο ίδιος. Ακολουθώντας ένα κατασκευαστικό σχέδιο, κόβει και κολλάει κομμάτια από ελαφρύ ξύλο ή κόντρα πλακέ και επικαλύπτει τον ανοιχτό σκελετό με ειδικό χαρτί ή φύλλο πλαστικού.

Φυσικά χρησιμοποιούνται και τα μοντέρνα υλικά όπως η διογκωμένη πολυστερίνη και νήματα από γυαλί, ή κάρβουνο, εμποτισμένα σε εποξικές ρητίνες.

Στον τελειωμένο σκελετό προσθέτει, όπου προβλέπεται, τα υπόλοιπα μέρη όπως τη μηχανή, το σύστημα προσγείωσης, το σύστημα οδήγησης κ.α.
Είναι ο αερομοντελισμός χόμπυ;
Ναι, είναι !!!

Μικροί και μεγάλοι ασχολούνται με τον αερομοντελισμό απλά για να έχουν μια ευχάριστη απασχόληση έξω από την καθημερινή ρουτίνα της ζωής.

Νοιώθουν μεγάλη χαρά συναρμολογώντας το μοντέλο του αεροπλάνου που τους αρέσει, αλλά χωρίς αμφιβολία την μεγαλύτερη ικανοποίηση την παίρνουν όταν το δούν τελικά να πετάει.

Είναι ο αερομοντελισμός άθλημα;

Ναι, είναι !!!

... και όταν ένας αερομοντελιστής είπε τον άλλο: - το δικό μου αερομοντέλο πετάει καλύτερα από το δικό σου..., γεννήθηκε ένα ακόμα άθλημα. Το αεράθλημα του αερομοντελισμού.
Είναι ο αερομοντελισμός παιχνίδι;

Οχι, δεν είναι !!!
Είναι εμφανής η διαφορά μεταξύ των δημιουργημάτων των αερομοντελιστών και των έτοιμων παιχνιδιών με σχήμα αεροπλάνου που μπορεί να αγοράσει ο καθένας.

Το παιχνίδι το αγοράζεις έτοιμο και μπορείς να το χειριστείς μόλις ξετυλίξεις το περιτύλιγμα.

Οι αερομοντελιστές κοπιάζουν πολλές ώρες, ημέρες, ή ακόμα και χρόνια, για να φτιάξουν το αερομοντέλο τους με στόχο την καλύτερη εκμετάλλευση των προσφερόμενων στοιχείων, και πάντα μέσα από το πρίσμα της συνεχούς βελτίωσης.
Είναι ο αερομοντελισμός ακριβή απασχόληση;
Το χρήμα δεν είναι το απαραίτητο συστατικό για την ευχαρίστηση που μπορεί να δώσει ο αερομοντελισμός! Ορισμένες κατηγορίες αερομοντέλων είναι πράγματι ακριβές, αλλά υπάρχουν άλλες τόσες που τα μοντέλα δεν κοστίζουν περισσότερο από ένα σχολικό τετράδιο, ή το εισιτήριο του κινηματογράφου.

Αερομοντέλλα Γίγαντες

Giant Scale Stinson 108

PIBROS rc

Hydro Foam

Hybrid-Airplane.com

Greek Video of Ducted Turbofan Vtol Lifting body Planes

Worlds Largest Model RC Plane

Paramotor rc

Super light RC indoor planes

Τηλέμαχος

Τηλέμαχος
Δημιουργός του ο Κ. Ιωάννης Κωνσταντακάτος

Αερομοντέλο απο Depron

Αερομοντέλο απο Depron
Stingray

RC Plane Su-37- Depron

Global Hawk

Global Hawk
Future Weapons: Global Hawk - UAV

Antarctica Nazi Base

Ιπτάμενο αυτοκίνητο

Ιπτάμενο αυτοκίνητο
SkyCar

Ιπτάμενος Δίσκος

Ιπτάμενος Δίσκος
Flying Saucers Are Coming!

Terrafugia's Historic First Flight

Microdrone

Microdrone
Microdrone

Microdrone

Microdrone
New German UAV -- microdrone

Αερόπλοια Ηλιακά

Αερόπλοια Ηλιακά
Solar Airship

Concorde

Concorde
RC Concorde

Πώς κατασκευάζουμε ενα αερομοντέλο pibros

Σχέδια αερομοντέλων

Σχέδια αερομοντέλων
pibros

Pibros

Pibros
Fun Fly RC Delta Wing Aircraft

Pibros

Pibros
Pibros at the Dunes

Ελικόπτερο

Ελικόπτερο
JET TURBINE RC HELICOPTER

RC Helicopter HK450 Build and test!

HK450 Build 1 In the box

HK450 Build 2 Servo motor install

HK450 Build 3 Main gear mast install

HK450 Build 4 Tail boom install

HK450 Build 5 Tr servo landing gear

HK450 Build 6 Final setup 1

Helicopter

Helicopter
Insane RC helicopter

V3-Lama

Ανεμόπτερα

Ανεμόπτερα
rc glider

Ep Cessna Skylane 182 M24

Ep  Cessna  Skylane 182 M24
Electric Scale Plane

Stratospheric Long-Endurance Airship

Stratospheric  Long-Endurance Airship

High Altitude Airship

HAA Berkut HL

HAA  Berkut HL